Zlaté bahno a stříbrné ovce

Uplynulý víkend byl ve znamení velmi divokého a turbuletního počasí. V sobotu déšť s větrem a v neděli chlad a trocha sluníčka. Ale pojďme po pořádku.

V sobotu 04.05.2019 jsme absolvovali regionální závod v Děčíně – Boleticích. Předpověď počasí slibovala mnoho deště po celý den. Déšť trať proměnil k nepoznání. Kdo zná sokolovský Bahňák, tak už tuší, jaká trať byla – místy bláta po kotníky, kluzké kameny a dva brody před každým ze závodníků. To vše nabízela trať sprintu v Boleticích. Náš klub tentokrát reprezentovalo celkem 5 sportovců. V kategorii chlapců M12 na trať vyrazil František Petřík a chvíli před ním také Kryštof Beníšek, který v závodě předvedl zlepšení ve střelbě podpořené výborným během. Františkovi se tentokrát na střelnici příliš nevedlo, ale přesto bojoval a snažil se vše napravit na trati. O kvalitě této kategorii svědčí fakt, že sedm z devíti závodníků překonalo hranici 80 bodů, která je považována za příslušnost k elitním závodníkům. Kryštof nakonec obsadil výborné 5. místo a František zůstal dvě místa za ním. V kategorii dívek W13 na trať za stále trvajícího deště vyběhla Leontýnka Matoušková. Díky vynikající střelbě, kdy dala položku za „nula“, nakonec získala nečekané 2.místo a tedy stříbrnou medaili. V kategorii chlapců M13 nastoupil jako poslední z kluků Jan Hotěk, jenž na střelnici nedal nikomu šanci a předvedl naprosto čistou rychlopalbu – dvě položky za „nula“. Z Boletického bahna Honza nakonec vytěžil 1.místo a zlatou medaili. Kategorie dívek W14 měla také velmi kvalitní obsazení. Eliška Tomášková vyběhla na trať se startovním číslem 80, které ji nakonec přineslo štěstí. I přes dvě nepřesnosti na střelnici dokázala díky velmi kvalitnímu běhu na těžké trati doběhnout pro krásné 5.místo a zisk 2.VT.

V neděli 05.05.2019 se konali závody ve Střelských Hošticích nedaleko Strakonic. Náš tým tentokrát reprezentovalo 7 závodníků. A nutno podotknout že ve velmi chladném dopoledni zvládli vše naprosto bez problémů. Tratě závodů ve sprintu byly vedeny napříč pastvinami, kde se pásla stáda ovcí. Ovcí, které nám přinesli celkem 4 stříbrné medaile. Vše se seběhlo takto. V přípravkách startovali Šarlotka Matoušková a Robin Mašek. Naši nejmladší závodníci předčili své starší kamarády a předvedli naprosto bezchybné výkony na střelnici. Po kvalitních běžeckých výkonech si oba doběhli pro 2.místa a stříbrné medaile. V kategorii dívek W12 na trať vyběhla Viktorka Mašková, která se ve velmi těžké konkurenci neztratila a vybojovala krásné 5.místo. V kategorii chlapců M12 vyrazili na trať Kryštof Beníšek a František Petřík. Kryštof předvedl výbornou střelbu a po zásluze si připsal svou první položku za „nula“. Františkovi bohužel nevyšla druhá položka. Oba kluci velmi dobře běželi. Kryštof vybojoval 2.místo a stříbrnou medaili. František tentokrát zůstal pod stupni vítězů na krásném 4.místě. V kategorii dívek W13 jsme měli na startu Leontýnku Matouškovou, která po první položce šahala opět po pódiovém umístění. Bohužel dvě chyby na druhé položce odsunuli naši závodnici na 5.místo. V kategorii dívek W14 jako již tradičně vyrazilo na trať naše poslední želízko v ohni Eliška Tomášková. Po první střelbě vše vypadalo na ztracený závod, ale nepovedená položka Elišku zdravě naštvala. Na trati letěla jako vítr a při druhé položce ukázala všem, že umí střílet taky za „nula“ a nakonec si doběhla pro 2.místo a stříbrnou medaili.

Závěrem bych chtěl ještě zdůraznit, že výsledky dosažené o tomto a minulém víkendu, zajistili všem našim závodníkům aktuálně zisk nebo obnovení 2.VT pro zbytek této a pro celou následující sezónu v letním biatlonu. Gratulujeme. Děkujeme také všem příznivcům a pomocníkům z řad rodičů a přátel našeho klubu za neutuchající podporu. Fotogalerii najdete jako vždy na našem webu nebo na rajčeti. Výsledky jsou na webu evidence  ČSB.

Za BCM – Pavel Petřík a Jan Hotěk

Author: Pavel Petřík